Telefoanele Nokia 3310 se lansează în Europa. Trei alternative ieftine și bune

de: Claudiu Râpan
12 05. 2017

Telefoanele Nokia 3310 au ajuns oficial în magazine. Dacă până acum reselerii mai autorizați sau mai puțin autorizați au încercat să ghicească atât prețul, cât și data de lansare, iată că astăzi primesc răspunsul la ambele întrebări.

Noul telefon Nokia 3310, regândit ca o piesă nostalgică de hardware, își va face oficial debutul în Europa pe 24 mai. Adică în mai puțin de două săptămâni. Noul terminal reinventat de startup-ul finlandez HMD Global, companie ce a achiziționat drepturile pentru marca Nokia, urmează să fie pus în vânzare la un preț de aproximativ 65 de euro, notează pocketnow.com.

Cei de la HMD Global au spus că s-au confruntat cu o cerere extrem de mare pentru micuțul terminal ”dumb” care a cauzat atâta vâlvă pe piața mobile, mai ales pe piața telefoanelor ieftine. Acest lucru se datorează în mod special nostalgicilor care caută să-și cumpere un telefon secundar destul de bun și de rezistent. De asemenea, el vine ”echipat” din fabrică cu o nouă versiune de Snake pentru ca totul să fie pus la punct ca pe vremuri.

Sistemul de operare de pe noul Nokia 3310 va fi unul nativ, Nokia Series 30+ OS, care face din terminal un fel de hibrid, o combinație între un smartphone și un feature phone. Funcționalitatea este limitată, nostalgia fiind factorul principal pentru care împătimiții ar da bani pe el.

Noul telefon Nokia aduce foarte mult cu versiunea sa clasică, însă există și unele diferențe precum culorile mult mai vii de pe carcasă, dar și ecranul care este color și mai mare. El va veni echipat și cu o cameră de doi megapixeli, care însă va fi ușor nefolositoare având în vedere calitatea redusă a pozelor pe care le va putea face.

Playtech.ro a scris despre telefoanele Nokia 3310 chiar de la lansarea acestuia, la MWC 2017, părerile fiind împărțite. 

De asemenea, dacă nu ești încântat de noul 3310, îți sărim în ajutor. Îți oferim trei alternative mai ieftine care pot fi cel puțin la fel de bune.

Dual SIM NO.1 A9

Este o veritabilă și tradițională ”cărămidă”. Un telefon pe care e greu să-l distrugi și dacă treci cu tractorul peste el. La un preț de 249 de lei este un competitor pentru Nokia 3310, însă este mult mai rezistent decât noul terminal finlandez, și aproape la fel de rezistent ca varianta sa clasică. Va impresiona printr-o baterie de 4800 de mAh și vine la pachet și cu funcția de Power Bank, adică, la nevoie, se transformă într-o baterie externă. Ca telefon secundar poate fncționa de minune. De asemenea este Dual SIM, anti-șoc, rezistent la apă și la orice fel de intemperii și vine echipat chiar și cu Radio FM. Îl poți achiziționa de aici

Microsoft 435 Lumia

Mai e ceva de spus aici? Este un smartphone la 250 de lei. Unde mai pui că e și Dual SIM și că are 8 GB spațiu de stocare. Ca performanță este clar peste Nokia 3310, însă poate suferi în ceea ce privește sistemul de operare. Având în vedere că este un Windows Phone, așteaptă-te să nu găsești la fel de multe aplicații precum pe Android. Camera este la fel ca pe 3310, de 2 MP. Îl poți achiziționa de aici.

Phonemax Mars

Toate telefoanele din această listă costă 249 de lei, și Phonemax nu face rabat de la regulă. Poate cel mai atractiv de aici, el vine echipat cu Android 6.0 Marshmallow. Da, ai citit bine. Andorid 6.0 pe un telefon care costă cât o petrecere restrânsă de ziua ta, într-un local mai rău famat. De asemenea, el mai vine echipat cu un Quad Core MediaTek MT6580M, 8 GB de RAM cu posibilitate de extensipe prin Micro SD până la 32 de GB. Chiar dacă marca nu e cea mai atractivă, terminalul de 4,5 inci impresionează prin performanță, cel puțin pe hârtie, la un preț de nimic. Ți-l poți lua de aici.